تحولات لبنان و فلسطین

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی خواستار اختصاص ردیف بودجه اختصاصی به پارک ملی تندوره شد.

پارک ملی تندوره درگز نیازمند ردیف بودجه اختصاصی است

به گزارش قدس آنلاین ، حمید ظهرابی؛ معاون سازمان محیط زیست ظهر امروز در بازدید از پارک ملی تندوره این پارک را با توجه به شرایط مستعد و بالقوه زیست محیطی یک برند طبیعی در سطح ملی و بین المللی برشمرد و اظهار داشت: سیاست‌های طبیعت‌گردی در پارک‌های ملی براساس رعایت قوانین و پروتکل‌های محیط زیستی است و برای ورود به گردشگری اکولوژیک، شکل‌گیری و حمایت سازمان‌های مردم نهاد بسیار حائز اهمیت است.

معاون سازمان محیط زیست ضمن بازدید بخشی از محدوده پارک ملی تندوره، پاسگاه‌های موجود را مورد پایش قرار داد و گفت: پارک ملی تندوره که به عنوان بهشت پلنگ‌های ایرانی لقب گرفته، در حال حاضر بهترین زیستگاه این گونه در کشور به شمار می‌رود.

ظهرابی ادامه داد: باید با تغییر شیوه تفرج از متمرکز به گسترده و فراهم‌سازی زیر ساخت‌هایی برای طراحی مسیرهای پیاده روی، اسب سواری، کوهنوردی و.... تفرجگران و طبیعت گردان را ضمن ترغیب به رعایت الزامات محیط زیستی به بهره مندی از طبیعت بکرو تجربه لذت مشاهده حیات وحش هدایت کنیم.

معاون سازمان حفاظت محیط زیست کشور همچنین ضمن اشاره به اینکه توانمند سازی جوامع محلی با آموزش‌های محیط زیستی باید در اولویت قرار گیرد گفت: مشارکت جوامع محلی یک پتانسیل ارزشمند در مدیریت و حفاظت از زیستگاه‌ها و تنوع زیستی است و لازم است با شناسایی ظرفیت های موجود برای حراست و بهره برداری پایدارمناطق استفاده شود.

ظهرابی همچنین به ضرورت پیشگیری از خسارت‌های ناشی از سیلاب، به کمک سیستم هشدار سیل سخن گفت و افزود: با پیگیری‌های صورت گرفته از سوی حفاظت محیط زیست استان، این سیستم به زودی خریداری و در منطقه چهلمیر تندوره راه‌اندازی خواهد شد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی نیز در این بازدید با اشاره به پتانسیل‌های بالقوه پارک ملی تندوره اظهار داشت: بحث طبیعت گردی پایدار یکی از اهداف اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوده که با تمرکز بر جلب مشارکت جوامع محلی دنبال می‌شود.

تورج همتی در ادامه افزود: در راستای تامین زیرساخت‌های زون تفرجگاهی پارک ملی تندوره درگز در چهلمیر، با ابلاغ به پیمانکار و براساس طرح مطالعاتی انجام شده، مباحث طبیعت گردی در حال اجراء و پیگیری است. هرچند نیاز است براساس نقشه‌های پیش بینی شده همکاری لازم از سوی سایر دستگاه‌ها نیز صورت پذیرد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: آموزش جوامع محلی و به تبع آن جلب مشارکت‌های مردمی کلید اصلی حفاظت پایدار، رفع تعارضات و یکی از برنامه‌های اصلی این اداره کل در حال حاضر است و خوشبختانه با لحاظ دغدغه‌های ساکنین همجوار و سایر ذینفعان جوامع محلی و دولتی توانسته‌ایم با اعمال مدیریتی یکپارچه و همراهی آنان در این زمینه به اهداف‌مان نزدیک شویم‌.

وی با اشاره به اینکه پارک ملی تندوره تنها پارک ملی خراسان رضوی و از زیست بوم‌های فعال و پویای دارای قدمت در کشور است گفت: غنای زیستگاهی و تنوع زیستی ارزشمند آن ایجاب می‌کند که به منظور مدیریت مطلوب‌تر منطقه و معرفی نقش برجسته و کارکردهای آشکار آن ردیف بودجه اختصاصی از سوی سازمان حفاظت محیط زیست برای این پارک در نظر گرفته شود.

انتهای پیام

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.